Nieuw!! Stretchfolie Unterland- Crystal

Sinds kort zijn wij verkooppunt van transparante stretchfolie/ wikkelfolie. De voordelen op een rij:

  • Door de transparante folie passen de balen beter in het landschap
  • Potentiele problemen van het product zijn snel zichtbaar
  • Een nieuw productieproces waarbij geen filmkleuring wordt toegepast, maar de voerkwaliteit van de baal vergelijkbaar is met ’traditionele’ folie
  • Bij het wikkelen van de balen met Unterland- Crystal, kan schade door vogels worden verminderd of zelfs volledig worden vermeden. Dit feit is ondertussen bewezen door een onafhankelijke studie.
Stretchfolie Unterland

Nieuw in ons assortiment!STRETCHFOLIE/ WIKKELFOLIE Unterland Crystal.Beelden: Mts. Van Til, Grootegast.Hieronder een beschrijving, gepubliceerd op de site van 'Boerderij' in november 2019:Het Unterland Crystal-folie is normaal bruikbaar op alle gangbare merken balenwikkelaars. Ook de gebruikseigenschappen en kwaliteit zijn gelijkwaardig aan de gangbare gekleurde folies. De kwaliteit van het verpakte product blijft in het eerste gegarandeerde bewaarjaar net zo goed bewaard als bij gekleurd plastic, aldus de fabrikant. Bijkomend voordeel: gaat er iets mis met de conservering, dan kun je dat door het plastic heen zien en zo’n baal bijvoorbeeld in een vroeg stadium met voorrang voeren. Ook constateerde een Oostenrijks onderzoeksbureau minder schade door pikkerij van vogels. Een reden daarvoor is niet gevonden, mogelijk reflecteert er meer licht van de balen en mijden ze dat.Volgens Coveris hebben plastic-recyclebedrijven een voorkeur voor het transparante plastic als grondstof voor hun fabrieken. Het resulterende product is op veel meer manieren te hergebruiken dan wanneer gekleurd folie wordt gerecyled. Op den duur zou dat tot verschillen in inzamelingskosten kunnen leiden, aldus de makers.

Geplaatst door Zwama meststoffen en transport op Dinsdag 20 oktober 2020